בקשת כ-20 משקיעים אשר הגישו בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה למנות נאמן זמני לחברת אלטראגו, לאחר שטענו כי איש העסקים לשעבר, פושט הרגל אלי רייפמן פעל באמצעותה, הוציא היום (ב') בית המשפט צו האוסר על ביצוע עסקאות כלשהן על ידי החברה.
השופטת מרב בן ארי אף הורתה להוציא צו איסור דיספוזיציה על כלל נכסי החברה וזכויותיה, והורתה למסור את ההחלטה לחברה ולבעלת המניות בה, מרגריטה אלטר, שהייתה בת זוגו של אלי רייפמן.
בשנת 2009 הוציא בית המשפט צו כינוס נגד רייפמן וב-2011 הוכרז כפושט רגל ועו"ד איתן ארז מונה כנאמן לנכסיו. נטען כי חובותיו לנושים נאמדים בכ-200 מיליון שקל. רייפמן (55) הוא יזם ישראלי וממייסדי חברת אמבלייז. הוא צבר חובות כבדים וכאמור מונה לו נאמן. כמו כן בעבר הוא הורשע בקבלת דבר במרמה וזיוף וריצה עונש מאסר.
בשבוע שעבר, יום לאחר שהוצא צו מאסר לאלי רייפמן, מעל ל-20 משקיעים הגישו לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה למנות נאמן זמני לחברת אלטראגו, לאחר שנטען כי כל מניותיה מוחזקות על ידי מרגריטה אלטר "שלמיטב ידיעת המבקשים היא בת זוגו של אלי רייפמן המציג אותה כרעייתו וזאת הגם שהשניים אינם נשואים". יש לציין כי ממידע שהגיע למערכת עולה כי הם בני זוג לשעבר. המשקיעים שהגישו הבקשה טענו כי הינם קבוצת נושים של החברה וכי חובה המצטבר של החברה כלפיהם עומד על גובה של קרוב ל-70 מיליון שקל. לפי הנטען בבקשה "'הרוח החיה' מאחורי החברה הינו אלי רייפמן, וזאת הגם שהגברת אלטר הינה הבעלים והמנהלת הרשומה של החברה. רייפמן נהג להציג את החברה ככזו הרשומה על שם "רעייתו" הגב' אלטר, כאשר לטענתו, ובהיותו תחת הליך חדלות פירעון - נאסר עליו להחזיק בחברה במישרין", נטען.
"לא ניתן לאיתור"
במסגרת הבקשה טענו המבקשים באמצעות עו"ד ישראל בכר ועו"ד עומר קלנר ממשרד פרל כהן צדק לצר ברץ, כי כל האינדיקציות מלמדות כי המבקשים נפלו קורבן למעשים חמורים "אשר העומד מאחוריהם הינו אלי רייפמן, יזם ואיש עסקים ישראלי אשר הורשע בעבר בעבירות של קבלת דבר במרמה ומצוי בהליכי חדלות פירעון ממושכים".
נטען כי המבקשים נקשרו, כל אחד בנפרד, בהסכמים עם החברה במסגרתם רכשו באמצעות החברה זכויות בחברות מדף ציבוריות הנסחרות בבורסת טורונטו בקנדה, כאשר כנגד העברת כספי התמורה לחברה ע"י המבקשים, התחייבה החברה להקים בעבור המבקשים נכס ציבורי או לרכוש עבורם זכויות בנכסים ציבוריים, ועד למועד הקצוב בהסכמים, לאתר עבורם רוכש לזכויותיהם במחירים שלא יפחתו מהשיעור הנקוב בהסכמים, המשקף את הרווח לו התחייבה החברה כלפי המבקשים.
נטען כי הוסכם שבמידה ולא ימצא קונה על החברה להשיב למבקשים את מלוא התמורה ששילמו לה. "הגם שהחברה הייתה פעילה מספר שנים, ועמדה בהתחייבויותיה כלפי חלק מהמבקשים בקשר לחלק מהעסקאות שביצעו עמם בעבר (ככל הנראה על מנת לרכוש את אמונם של המבקשים ולתמרצם להקשר עם החברה בעסקאות נוספות), החל מחודש מאי 2024 או בסמוך לו וביתר שאת בחודשים האחרונים, החברה אינה עומדת עוד בהתחייבויותיה כלפי המבקשים, כאשר הבטחות חוזרות ונשנות של החברה ורייפמן כי כספיהם של המבקשים ישולמו להם במהרה וכי העיכובים בתשלומים נובעים מסיבות טכניות הקשורות בהיבטי ציות של המערכת הבנקאית – התבררו כשקרים מוחלטים. נכון ליום הגשת בקשה זו, לא רק שהחברה לא השיבה למבקשים ולו שקל מכספם, הרי שמזה כשבועיים שרייפמן אינו ניתן עוד לאיתור והשגה, בבחינת "בלעה אותו האדמה." כל הניסיונות לאתר את רייפמן וגורמים נוספים בהנהלת החברה, לרבות בתאילנד – עלו בתוהו".
"חומק מנושיו"
בשבוע שעבר הורה בית המשפט המחוזי בתל אביב על מאסרו של אלי רייפמן, המצוי ככל הנראה בתאילנד. צו המאסר הוצא לבקשת הנאמן לנכסי רייפמן, עו"ד איתן ארז. במסגרת הבקשה שהגיש הנאמן באמצעות עו"ד מור בן שושן הוא טען כי ביולי 2024 אישר בית המשפט הסדר נושים לחייב, מכוחו היה על החייב להעביר לקופת הנשייה 10 מיליון שקל בשלב ראשון ו-5 מיליון שקל נוספים בתוך 5 שנים ממועד ביצוע התשלום בשלב הראשון. נטען כי לא כל הכספים שרייפמן התחייב להעביר הועברו וכי הוא לא שב לישראל.
הנאמן ארז טען בבקשה לבית המשפט כי ב-30 במרץ "התברר כי החייב ניתק כל קשר עם בני משפחתו וכל גורם אחר, לא עלה על הטיסה ארצה וכן ביצע שלל פעולות שנועדו לטשטש את עקבותיו ולהקשות על איתורו, אשר פורטו במסגרת דו"ח חסוי שהוגש לבית המשפט. החייב לא קיים את הצו ולא התייצב בישראל. החייב היה מודע היטב לקיומו של הצו, שכן הוא פעל להגיש בקשה להאריך את המועדים לחזרתו ארצה במטרתה לחמוק מן הדין וכן להונות את נושיו. מאז היעלמותו של החייב ומבדיקות שביצע הנאמן התברר כי החייב גייס בחודשים האחרונים מגורמים שונים סכומים נכבדים ביותר המצטברים לעשרות מיליוני שקלים, תוך שימוש באמתלות כי הוא מגייס כספים למיזמים שונים ומשונים שפשרם לא ברור עד תום", נטען בבקשה.
עו"ד אביעד בללתי, בא כוח רייפמן מסר בשבוע שעבר כי לרייפמן היתר לצאת לעבוד בחו"ל. "הסדר הנושים עבר את הצבעות הנושים וקיבל אישור של בית המשפט. אלי רייפמן אף שילם 5 מיליון שקל על חשבון ההסדר אולם לא שילם את יתרת ההסדר. למרבה הצער בתקופה האחרונה מר אלי רייפמן ניתק מגע עם משרדנו. מעבר לכך אין לנו מה להוסיף".
היום (יום שני) מסר עו"ד אביעד בללתי, בא כוח רייפמן בתגובה: "לצערנו מר אלי רייפמן ניתק מגע עם משרדנו. הטלפון שלו נותק לחלוטין ולא ניתן להשיגו".
2025-04-14T12:38:10Z