ברת "רביע נופי" העוסקת ביבוא, שיווק ומכירה של מלט בישראל ביקשה מבית המשפט המחוזי בחיפה צו הקפאת הליכים, זאת, לאחר שנקלעה לחובות של כ-81 מיליון שקל. החברה ביקשה להורות על מתן צו פתיחת הליכים במסלול הפעלה ושיקום ולמנות לה נאמן. השופטת בטינה טאובר קבעה דיון ל-20 באפריל והורתה בשלב זה על עיכוב ההליכים המשפטיים ביחס לחברה. כמו כן הורתה על מניעת כל סעד עצמי מצד נושים. במסגרת הבקשה טענה החברה, כי "המשך פעילות החברה חיוני להבטחת תחרות הוגנת בשוק המלט, למניעת יצירת מונופול ופגיעה בצרכנים. הפסקת פעילות החברה תגרום לפגיעה כלכלית חמורה, לאובדן מקומות עבודה ולעליית מחירי המלט, אשר תשפיע על ענף הבנייה כולו ובפרט באזור פעילות החברה".
החברה מציינת באמצעות עו"ד חובב ביטון כי היא חברה פרטית אשר נוסדה בשנת 2013 ופועלת בתחום מאז. בעלת השליטה היחידה בחברה היא "רביע נופי אחזקות" ומנהל החברה הוא רביע נופי. עוד עולה כי פעילותה של החברה מרוכזת באזור התעשייה חוף שמן בצמוד לנמל חיפה והקישון בחיפה, "באמצעות מתקן מסוף לוגיסטי חדיש מהמתקדמים בטכנולוגיה העולמית, המשמש לפריקה ואחסון מלט בתפזורת. מתקני החברה ממוקמים במיקום אסטרטגי המקלים על קבלת המלט בתפזורת מאוניות ו/או באמצעים אחרים קליטתו ומכירתו לרבות הובלתו ללקוחות הקצה".
התייקרות ההובלה הימית
החברה טוענת במסגרת הבקשה כי מיום היווסדה, היא מובילה בתחום פעילותה ייבוא ושיווק מלט והמשך פעילותה נחוצה ויעילה לכלל המשק. למעשה, נטען, כניסת החברה לקשיים התזרימיים שבעקבותיהם פנתה לבית המשפט נובעת מנסיבות חיצוניות לפעילותה. בין שאר הסיבות אותן מונה החברה: מגפת הקורונה "אשר פגעה מאוד בפעילותה", מספר לקוחות של החברה שנקלעו להליכי חדלות פירעון והותירו חוב בערכים גבוהים אצלה ללא כל יכולת לגבותו, (ערכו המצטבר של חוב מסופק משני לקוחות הסתכם בסך של כ- 13 מיליון שקל ), רצף זה יחד עם מגפת הקורונה שהאטה פעילותה צמצמו עד מאוד את מבנה ההון ופגעו ביכולתה של החברה לקיים פעילות עסקית כבעבר. אירועים נוספים כגון התייקרות ההובלה הימית ומלחמת חרבות ברזל על השלכותיה בעיקר ובפרט השפעתה על פעילות החברה בעיר חיפה למעשה הכריעו, מלחמת חרבות ברזל האטה עד מאוד פעילות הבנייה שהתאפיינה במחסור בעובדים, האטת קצב הביצוע בענף הבנייה צמצם במקביל את היקף רכישת המלט ופגע אנושות בפעילות החברה", נטען .
החברה טוענת כי פעילותה הייתה רווחית בעבר עד לשנת 2021, כאשר בשנת 2022 הציגה החברה הפסד שנבע בעיקרו מחובות מסופקים בערכים משמעותיים אשר שחקו עוד את מבנה ההון של החברה ולמעשה צמצמו עד מאוד את יכולתה לפעול עפ"י המודל העיסקי שלה במסגרתו לייבא מלט מספקים בחו"ל במחירים תחרותיים, מימון פעילות הייבוא ומכירה באשראי ברווח. "למעשה שחיקת מבנה ההון של החברה צמצם עד מאוד את יכולתה להעמיד הון חוזר שיתמוך בפעילות ייבוא שמתאפיינת בתשלום מזומן על רכישות, ומכירה בימי אשראי של 60-120 ימים תוך הותרת רווח בהיקף משמעותי בידיה. בהיעדר מקור למימון ההון החוזר, האלטרנטיבה שעמדה בפני החברה הייתה רכישה מקומית בתנאי סחר פחות מיטיבים ומכירה מקומית כאשר הרווח הצטמצם עד מאוד".
החברה טוענת כי מתן צו פתיחת הליכים במסלול הפעלה לשם שיקום, ישמר את הפעילות העסקית, ימנע השמדת ערך נכסים , יסלול את הדרך לשיקום הפעילות העסקית ולגיבוש ואישור תכנית שיקום כלכלי משולבת, אשר תוביל לשימור מקומות תעסוקה לעובדים רבים ומשפחותיהם, ואף יסלול מקומות תעסוקה חדשים.
2025-04-15T09:10:08Z