אחרי תקופה ארוכה שבה מחירי הטיסות היו גבוהים בצל המלחמה, המחירים עבור טיסות לאירופה במאי וביוני חוזרים לרמות נמוכות יותר. אמנם תמיד יש ירידה במחירים אחרי פסח, אך השנה נצפו גם מחירים נמוכים לעומת השנה שעברה. הטיסות לארה"ב, לעומת זאת, ימשיכו להיות יקרות מהרגיל, בשל ההיצע הנמוך.
בשנה שעברה נרשמה לאחר פסח ירידה במחירי הטיסות בהשוואה לתקופת החג. טיסות לאירופה עלו 200–300 דולר, ולארה"ב — פחות מ–700 דולר. אבל העיבה על המחירים האלה אי־ודאות ביטחונית ששיבשה את לוחות הטיסות והביאה לביטולים רבים.
השנה המצב שונה בשל ירידה באיומים הביטחוניים, העובדה כי טרמינל 1 בנתב"ג נפתח וחברות תעופה זרות רבות חזרו לישראל, והצטיידות של חברות תעופה ותיירות ישראליות במטוסים חכורים. כל אלה הגדילו את ההיצע, ויחד עם הירידה העונתית בביקוש בפרק הזמן שבין סוף פסח לתקופת ביקושי השיא בקיץ — המחירים לטיסות לאירופה אחרי החג נמוכים גם לעומת מאי 2024.
טיסה לפריז בפחות מ–200 דולר
בדיקה שנערכה אתמול באתרי חברות התעופה והסוכנויות מגלה כי אפשר למצוא מחירים שמזכירים את התקופה שבה התחרות הייתה בשיאה, והנוכחות של חברות תעופה זרות רבות גרמה למחירים לרדת באופן משמעותי. למשל, טיסה ללונדון בחברת וויז אייר במאי מתחילה במחיר של 132 דולר, לעומת מחיר התחלתי של 207 דולר במאי 2024 — ירידה של כ–36%. מחיר טיסה ללונדון באותה חברה בפסח התחיל ב–568 דולר.
טיסה לפריז, שהוצעה בפסח ב–587 דולר בחברת טרנסאוויה, מוצעת במאי ב–193 דולר. מחיר זה נמוך ב–27% מבשנה שעברה, שבה המחיר ההתחלתי היה 266 דולר. לדברי חני סובול, מנכ"לית חברת התיירות דיזנהאוז, "משום שבשנה שעברה היה מחסור, החברות הצטיידו במטוסים חכורים, ועכשיו יש עודף של היצע. יש שיאי ביקוש ביום העצמאות ובשבועות, אבל מלבדם אין חופשות במאי וביוני, ולכן הביקוש נמוך יחסית". עם המשך התייצבות המצב הביטחוני והחזרה ההדרגתית של חברות תעופה נוספות לישראל, יש צפי בשוק שמגמת הירידה במחירים תימשך — כפי שקרה בעבר.
טיסה לניו יורק עדיין יקרה ב–40% מב–2024
בשונה מהמגמה באירופה, בקו לניו יורק התמונה הפוכה. בשנה שעברה בתקופה זו היו טיסות לניו יורק ב–681 דולר בחברת יונייטד, אך השנה המחיר ההתחלתי הוא 954 דולר —עלייה של כ–40%. אבל לעומת פסח השנה, שבו המחירים החלו ב–1,548 דולר, זו בכל זאת ירידה משמעותית. לשם השוואה, ב–2022 המחירים לניו יורק הגיעו ל–2,842 דולר בתקופת פסח.
היצע הטיסות בקו לניו יורק גדל בחודשים האחרונים בעקבות חזרתן של חברות התעופה האמריקאיות יונייטד ודלתא, ובזכות ארקיע הישראלית, שהתחילה להפעיל טיסות לניו יורק. עם זאת, ההיצע עדיין נמוך משהיה לפני המלחמה, בין השאר משום שחברות התעופה שחזרו לישראל אינן פועלות בתפוסה מלאה בכל הקווים לארה"ב. יונייטד ודלתא צימצמו את מספר הטיסות השבועי שלהן בחצי, ועדיין אינן מפעילות קווים לסן פרנסיסקו, שיקגו, בוסטון ולוס אנג'לס כבעבר, מה שמגביר את הביקוש לטיסות לניו יורק. בנוסף, חלק מהחברות, כמו אייר קנדה ואמריקן איירליינס, עדיין לא שבו ארצה.
לדברי סובול, "הביקוש לארה"ב יותר גבוה מבשנה שעברה כי המלחמה התנרמלה ואנשים חוזרים לשגרה יותר מב–2024, כשהיינו בעצימות גבוהה. לקוחות עסקיים ופרטיים עדיין נמנעו אז מטיסות, ורבים היו במילואים".
2025-04-15T03:13:24Z